hrcak mascot   Srce   HID

Filološke studije

 
 
Status: aktivan
ISSN 1857-6060 (Online)
UDK: 821
Kontakt: Hrvatsko uredništvo:
Odsjek za južnoslavenske jezike i književnosti
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Ivana Lučića 3
10 000 Zagreb

Tel. +385-(0)1-6120-210
Email: ibakovic@ffzg.hr
contact@philologicalstudies.org
Url: http://philologicalstudies.org
Izdavač: Filološki fakultet (Permsko državno sveučilište), Filozofski fakultet (Sveučilište u Ljubljani), Institut za makedonsku književnost (Sveučilište „Sv. Kiril i Metodij“ - Skopje), Filozofski fakultet (Sveučilište u Zagrebu)
  Ivana Lučića 3, Zagreb
  http://philologicalstudies.org
 

"Filološke studije" slavistički je časopis iz područja humanističkih znanosti. Nastao je kao rezultat međusveučilišne suradnje Filološkog fakulteta Permskog državnog sveučilišta, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, Instituta za makedonsku književnost koji djeluje u sastavu Sveučilišta „Sv. Kiril i Metodij“ u Skopju i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

"Filološke studije" donosi bogat spektar znanstveno-istraživačkih radova iz humanističkih znanosti (filozofija, književnost, povijest, lingvistika) u već standardno prepoznatljivim rubrikama: Filozofsko-kulturološki problemi, Povijest i Filologija, Jezik u povijesno-kulturološkom kontekstu (poredbeni aspekt), Suvremeno društvo u kulturi, jeziku i književnosti, Glotodidaktika, Jezikoslovlje i Recenzije, Informacije.

Objavljuje se jednom godišnje u dva toma na pet standardnih jezika (engleskom, makedonskom, ruskom, slovenskom i hrvatskom).

Prva godina izlaženja: 2002

Učestalost izlaženja (godišnje): 2

Područja pokrivanja: Humanističke znanosti; Filozofija; Filologija; Književnost;

Uključen u Hrčak: 24.05.2013.

Prava korištenja: Radovi objavljeni u časopisu mogu se besplatno koristiti u osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača.

U tiskanom obliku oni brojevi časopisa tiskani u Hrvatskoj mogu se nabaviti u FF-pressu Filozofskoog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te u nekim zagrebačkim knjižarama. Za brojeve tiskane u Makedoniji, Rusiji i Sloveniji potrebno je izravno se obratiti uredništvu.

Arhiva

2015  
  Vol. 13   No. 2
2014  
  Vol. 12   No. 1
2013  
  Vol. 11   No. 1
  Vol. 11   No. 2
2012  
  Vol. 10   No. 1
  Vol. 10   No. 2
2011  
  Vol. 9   No. 1
  Vol. 9   No. 2
Posjeta: 35.196 *