Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Neka zapažanja o industrijskoj proizvodnji mezofilnog kiselog mlijeka

Anka Popović-Vranješ ; Mljekarska industrija, Banja Luka
Brana Trnić
Ivica Vujičić


Puni tekst: hrvatski pdf 463 Kb

str. 174-177

preuzimanja: 373

citiraj


Sažetak

Proizvodnja mezofilnog kiselog mlijeka u obliku samokisa predstavlja jedan od tradicionalnih kiselo mliječnih proizvoda u Bosni, kao i u mnogim drugim krajevima naše zemlje i svijeta. Nasuprot tome industrijska proizvodnja ovog proizvoda u našoj zemlji je još uvijek ograničena. Naime, industrijska proizvodnja fermentiranih mlijeka uglavnom je bazirana na jogurtu.

Ključne riječi

kiselo mlijeko; mezofilno kiselo mlijeko; industrijska proizvodnja

Hrčak ID:

115980

URI

https://hrcak.srce.hr/115980

Datum izdavanja:

1.6.1982.

Posjeta: 746 *