Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

IN VITRO PROBAVLJIVOST SUHE TVARI LIŠĆA RETAMA RAETAM I DJELOVANJE DODAVANJA NEKIH AROMATIČNIH BILJAKA NA SUPSTRAT INKUBACIJE

Fowad Akraim orcid id orcid.org/0000-0002-7293-2419 ; Animal production department, Faculty of agriculture, Omar Al-Mukhtar University, Libya
I. S. Milad ; Animal production department, Faculty of agriculture, Omar Al-Mukhtar University, Libya
A. Al Zahaff ; Agricultural research center, Sebh, Libya


Puni tekst: engleski pdf 52 Kb

str. 163-168

preuzimanja: 313

citiraj


Sažetak

Cilj ovog rada bio je istražiti probavljivost lišća Retama raetam i djelovanje dodavanja Rosmarinus officinalis i Salvia officinalis u supstrat inkubacije. Uzorci R. raetam (0,5 g kontrola) ili (0,4 g R. raetam + 0,1 g suhog lišća R. officinalis ili S. officinalis) inkubirani su s tekućinom iz buraga ovce 12 sati i 24 sata. In vitro probavljivost suhe tvari lišća R. raetam bila je 38,10% i 42,39% nakon 12 i 24 sata inkubacije s tekućinom iz buraga ovce. Dodavanje aromatičnog bilja nije djelovalo na in vitro probavljivost suhe tvari lišća R.raetam (p< 0,05).

Ključne riječi

Retama raetam; in vitro; burag; aromatično bilje

Hrčak ID:

124176

URI

https://hrcak.srce.hr/124176

Datum izdavanja:

26.6.2014.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 886 *