hrcak mascot   Srce   HID

Mali Levijatan : studentski časopis za politološke teme

 
Status u Hrčku: neaktivan
ISSN 1846-0771 (Tisak)
UDK: 32(05)
Kontakt: Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Email:
Url: http://fpzgunizg.wixsite.com/malilevijatan
Izdavač: Fakultet političkih znanosti
  HR-10000 Zagreb, Lepušićeva 6
  http://www.fpzg.unizg.hr
Impresum (122 KB)
Upute autorima (282 KB)

Studentski časopis Mali Levijatan svoje je prvo izdanje doživio 2006. godine kada su ga pokrenuli tadašnji studenti politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Časopis je omogućio studentima da javno objavljuju svoje stručne radove i eseje iz područja politologije, ali i drugih društvo-humanističkih znanstvenih polja. Nakon što je prvi broj dobio na svojoj važnosti, te je između ostalog bio i nominiran za Državnu nagradu za promicanje znanosti, uslijedila su i iduća dva broja objavljena 2008. i 2009. godine. Smjenom generacija došlo je do zatišja na radu oko časopisa te se časopis gasi i postaje dio arhivske građe. Postojalo je nekoliko inicijativa da se časopis ponovno pokrene, međutim bez puno uspjeha. Takva situacija se mijenja 2016. godine kada se u dogovoru između Uprave Fakulteta političkih znanosti i nekolicine studenata politologije raspisuje poziv za radove za četvrti svezak Malog Levijatana.
___________________________________________________________________________
[POZIV ZA RADOVE]
Uredništvo časopisa "Mali Levijatan" Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu poziva sve zainteresirane studentice i studente da šalju autorske radove za objavu u sljedećem broju.

Tema broja: SUVREMENI POLITIČKI IZAZOVI.

Više informacija (uključujući smjernice za pisanje radova) nalazi se na službenoj stranici časopisa (http://fpzgunizg.wixsite.com/malilevijatan) te na portalu Hrčak (http://hrcak.srce.hr/malilevijatan).

Rok za slanje radova je 01. veljače 2017. godine, a radovi se šalju na: casopis.malilevijatan@gmail.com
___________________________________________________________________________

Ukoliko imate članak koji smatrate kvalitetnim i zanimljivim, esej ili prikaz knjige, iz područja politologije ili drugih društveno-humanističkih znanstvenih polja, pošaljite nam ga na mail: casopis.malilevijatan@gmail.com
___________________________________________________________________________

Prva godina izlaženja: 2006

Učestalost izlaženja (godišnje): 1

Područja pokrivanja: Društvene znanosti; Ekonomija; Pravo; Politologija; Sociologija; Psihologija; Demografija; Sigurnosne i obrambene znanosti; Interdisciplinarne društvene znanosti; Filozofija; Povijest; Etnologija i antropologija; Rodni studiji;

Uključen u Hrčak: 2.12.2009.

Prava korištenja: Puni tekst ovog časopisa besplatno se smiju koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača.

Arhiva

2009  
  Vol. 3.   No. 3.
2008  
  Vol. 2.   No. 2.
2006  
  Vol. 1.   No. 1.
Posjeta: 36.260 *