Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Strane i štetne tvari u mlijeku i mliječnim proizvodima

Darko Škrinjar ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 803 Kb

str. 99-104

preuzimanja: 774

citiraj


Sažetak

Potrebno je odrediti i znati gdje je granična vrijednost pojedinih otrovnih tvari koje se mogu nalaziti u krmi, a koje se kasnije neće naći kao zaostaci u mlijeku. Zatim, koje količine i koje otrovne tvari se nakupljaju u mliječnom grlu i u kojim koncentracijama svaka od njih prelazi u mlijeko. Najzad, potrošače zanima ukupna opterećenost otrovnim tvarima što ih primaju iz mlijeka i mliječnih proizvoda.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; štetne tvari

Hrčak ID:

108754

URI

https://hrcak.srce.hr/108754

Datum izdavanja:

2.4.1986.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.408 *