Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Kvaliteta mlijeka i proizvoda od mlijeka u SFRJ 1977. godine

Dimitnije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić


Puni tekst: hrvatski pdf 2.281 Kb

str. 50-66

preuzimanja: 795

citiraj


Sažetak

Količina i asortiman proizvoda naše mljekarske industrije u stalnom je porastu koji se može i statistički pratiti putem izvještaja poduzeća odgovarajućim institucijama ili organizacijama za registraciju privrednih kretanja. Sama količina i vrste proizvoda koje čine ukupnu masu mljekarski obrađenog ili prerađenog mlijeka nisu mjerodavni pokazatelji ukoliko ne sadrže i ravnopravni, ako ne glavni element njihove objektivne vrijednosti - kvalitetu.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; kvaliteta

Hrčak ID:

111313

URI

https://hrcak.srce.hr/111313

Datum izdavanja:

2.3.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.615 *