Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kvaliteta mlijeka i njen utjecaj na kvalitetu finalnog proizvoda

Slavica Golc-Teger ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Puni tekst: hrvatski pdf 651 Kb

str. 6-9

preuzimanja: 466

citiraj


Sažetak

Na otkupnom području naših sirana kvaliteta mlijeka nije uvijek primjerna za preradu u sir. Mnogi pogoni nisu upoznati sa kvalitetom sirovine, koja ulazi u proces prerade iako bi s time znatno utjecali na prehrambenu vrijednost proizvoda, na sam tehnološki proces prerade mlijeka i na veći ekonomski učinak u proizvodnji.

Ključne riječi

mlijeko; kvaliteta

Hrčak ID:

115276

URI

https://hrcak.srce.hr/115276

Datum izdavanja:

2.1.1979.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.223 *