Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Komparativna analiza direktnog i indirektnog sistema kratkotrajne UHT sterilizacije

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 636 Kb

str. 247-251

preuzimanja: 608

citiraj


Sažetak

Nagli razvoj primjene kratkotrajne UHT sterilizacije u prehrambenoj industriji u posljednje dvije decenije doveo je do veoma bogatog izbora i raznovrsnosti opreme, tehničko-tehnoloških rešenja i specifičnosti procesa u toj oblasti. Ta oprema i procesi se često međusobno razlikuju u primijenjenim tehničko-tehnološkim principima.

Ključne riječi

UHT sterilizacija; kratkotrajna sterilizacija

Hrčak ID:

116026

URI

https://hrcak.srce.hr/116026

Datum izdavanja:

1.8.1982.

Posjeta: 1.165 *