Izvorni znanstveni članak
Precipitacija proteina ugušćene sirutke ultrafiltracijom II
Ljubica Tratnik
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Sažetak
Za pokuse je korištena slatka sirutka, dobivena iz tvornice sireva "Sirela" iz Bjelovara. Vrijeme transporta sirutke iz "Sirele" preko hladnjače R.O. "Dukat" u Laboratorij za tehnologiju mlijeka PBF-a iznosila je za prva tri pokusa oko 4 sata, kada je kiselost sirutke porasla od 4-7,7 °SH, a za ostalih deset pokusa oko 24 sata (kiselost porasla od 4-11 °SH). Suha tvar sirutke kretala se od 5,12-6,55 %. Prije ultrafiltracije sirutka je profiltrirana da bi se uklonile sve netopive tvari.
Ključne riječi
sirutka; precipitacija proteina; ultrafiltracija
Hrčak ID:
116087
URI
Datum izdavanja:
2.11.1982.
Posjeta: 1.492 *