Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Proizvodnja obogaćenog steriliziranog mlijeka u industrijskim uvjetima

Dragoljub Gavarić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Marijana Carić
Spasenija Milanović
N. Jakimov
A. Karić
D. Marković


Puni tekst: hrvatski pdf 827 Kb

str. 268-273

preuzimanja: 442

citiraj


Sažetak

Nepravilna ishrana bogata mastima i ugljenim hidratima, a siromašna u biološki visokovrijednim sastojcima hrane prisutna je još uvijek u našoj zemlji. Ova ispitivanja su izvedena sa ciljem dobivanja zdrave hrane na bazi mlijeka, obogaćene proteinima, vitaminima i mineralnim tvarima. U industrijskim uvjetima su uspješno proizvedena sterilizirana mlijeka obogaćena Na-kazeinatom, vitaminom A, D i željezom. Fizičko-kemijska, mikrobiološka i organoleptička kvaliteta proizvoda je kontrolirana tokom tromjesečnog skladištenja.

Ključne riječi

mlijeko; obogaćeno sterilizirano mlijeko; proizvodnja

Hrčak ID:

116358

URI

https://hrcak.srce.hr/116358

Datum izdavanja:

1.9.1983.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.302 *