Izvorni znanstveni članak
Proizvodnja obogaćenog steriliziranog mlijeka u industrijskim uvjetima
Dragoljub Gavarić
; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Marijana Carić
Spasenija Milanović
N. Jakimov
A. Karić
D. Marković
Sažetak
Nepravilna ishrana bogata mastima i ugljenim hidratima, a siromašna u biološki visokovrijednim sastojcima hrane prisutna je još uvijek u našoj zemlji. Ova ispitivanja su izvedena sa ciljem dobivanja zdrave hrane na bazi mlijeka, obogaćene proteinima, vitaminima i mineralnim tvarima. U industrijskim uvjetima su uspješno proizvedena sterilizirana mlijeka obogaćena Na-kazeinatom, vitaminom A, D i željezom. Fizičko-kemijska, mikrobiološka i organoleptička kvaliteta proizvoda je kontrolirana tokom tromjesečnog skladištenja.
Ključne riječi
mlijeko; obogaćeno sterilizirano mlijeko; proizvodnja
Hrčak ID:
116358
URI
Datum izdavanja:
1.9.1983.
Posjeta: 1.302 *