Prethodno priopćenje
HIDROTERMIČKI OBRAĐENI BILJNI OSTACI U HRANIDBI PREŽIVAČA
Antun Novoselović
; Poljoprivredni institut Osijek, Osijek, Republika Hrvatska
Marica Galonja
; Poljoprivredni institut Osijek, Osijek, Republika Hrvatska
Zorica Jurković
; Poljoprivredni institut Osijek, Osijek, Republika Hrvatska
Ivanka Jelenić
; "Đuro Đaković", Slavonski Brod, Republika Hrvatska
Marija Gasler
; "Đuro Đaković", Slavonski Brod, Republika Hrvatska
Ivan Kach
; "Đuro Đaković", Slavonski Brod, Republika Hrvatska
Sažetak
Kemijskim analizama utvrđena je koncentracija sirovih proteina, masti, vlakana i pepela u hidrotermički obrađenoj pšeničnoj slami i kurkuruzovini. Metaboličkim ispitivanjem utvđeni su koeficijenti probavljivosti i opća hranidbena vrijednost ovnova. Rezultati istraživanja pokazuju da se hidrotermičkom obradom hranidbena vrijednost slame povećava za 186%, a kukuruzovine za 28%.
Ključne riječi
Hrčak ID:
162541
URI
Datum izdavanja:
19.3.1993.
Posjeta: 906 *