Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Višegodišnje povrće

Darko Kantoci


Puni tekst: hrvatski pdf 624 Kb

str. 11-15

preuzimanja: 281

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 624 Kb

str. 15-15

preuzimanja: 295

citiraj


Sažetak

Većina povrtnih kultura je jednogodišnja, međutim postoji nekoliko vrsta koje će u povrtnjaku ostati više godina. S obzirom na dugotrajni uzgoj te vrste nazivamo višegodišnje povrće. Neke od višegodišnjih vrsta su: šparoga, rabarbara i artičoka. Šparogu i rabarbaru možemo uzgajati u kontinentalnim krajevima i u priobalju, dok se artičoka uzgaja isključivo u priobalju.

Ključne riječi

višegodišnje povrće; šparoga; rabarbara; artičoka

Hrčak ID:

163447

URI

https://hrcak.srce.hr/163447

Datum izdavanja:

2.9.2009.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.428 *