Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Uzgoj kupusnjača

Darko Kantoci


Puni tekst: hrvatski pdf 413 Kb

str. 35-40

preuzimanja: 334

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 413 Kb

str. 40-40

preuzimanja: 2.155

citiraj


Sažetak

Kupusnjače predstavljaju značajnu grupu povrtnih biljaka koje se u ishrani koriste u svježem stanju, kao i prerađevine. Zbog njihove hranjive i biološke vrijednosti, proizvodnju treba organizirati tako da se može osigurati dovoljno različitih vrsta kupusnjača tijekom cijele godine. Činjenica da se proizvodnja kupusnjača može organizirati tijekom cijele godine omogućuje im to što su kupusnjače skromnih zahtjeva za toplinom i što vrlo dobro mogu podnijeti niske temperature. Visoku otpornost na niske temperature imaju kelj pupčar, lisnati kupus (raštika), kelj i kasni kupus. Nerijetko, ove kulture mogu se idjeti prekrivene snijegom. pa se postupno mogu brati tijekom zime direktno iz vrta kako za potrebe domaćinstva, tako i za potrebe lokalnog tržišta.

Ključne riječi

Hrčak ID:

164266

URI

https://hrcak.srce.hr/164266

Datum izdavanja:

28.6.2006.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.391 *