Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Wordpress – Sve je Blog Post – Od Blog platforme do Web trgovine

Ivan Božajić ; Visoko učilište Algebra, Zagreb, Hrvatska
Goran Pavlaković ; Visoko učilište Algebra, Zagreb, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 1.845 Kb

str. 38-53

preuzimanja: 525

citiraj


Sažetak

Opisali smo novi način razmišljanja kod korištenja Wordpress platforme u realizaciji projekta web trgovine. Wordpress je platforma prvenstveno bila osmišljena i namijenjena stvaranju prezentacijskih web stranica. Ali svojom jednostavnom ali inteligentnom strukturom baze podataka te mnoštvom pripremljenih funkcija nudi programerima platformu za razvoj bilo koje vrste projekata. Potrebno je samo sagledati što sve Wordpress nudi programerima te primijeniti to na način razmišljanja kod stvaranja novog projekta.
Kroz članak prezentirati će se mogućnost kako se Wordpress može transformirati iz sustava koji je namijenjen prezentaciji napisanih tekstova u sustav za prezentaciju proizvoda u web trgovini. U ovom članku nije opisan potpuni proces izrade Internetske trgovine veće je fokus dan na dva bitna dijela a to su prezentacija proizvoda i pregled njihovih detalja. Proces narudžbe i plaćanja nova je tema koja zahtjeva poseban članak.
Sve informacije iznesene u članku temelje se na stvarnim projektima, ali radi zaštite podataka i sigurnosti klijenata za potrebe ovog članka napravljen je novi projekt na temelju besplatnog HTML dizajna koji je pretvoren u Wordpress temu i na njemu prikazane programske mogućnosti upravljanja sadržajem.
Osim programskih dijelova članak će prezentirati kako koristiti gotove formulare i u njima organizirati podatke za potrebe unosa proizvoda i stvaranje kategorija jedne internetske trgovine odjećom.
Na kraju je dan pregled izrade prilagođenih stranica koje Wordpress temi mogu dodati nove funkcionalnosti.

Ključne riječi

Wordpress; blog post; webshop; custom fields; custom pages

Hrčak ID:

216174

URI

https://hrcak.srce.hr/216174

Datum izdavanja:

28.11.2018.

Posjeta: 1.211 *