Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Formulacija, postupak dobivanja i upotreba marinade od gorke naranče s Lactobacillus plantarum 01 za konzerviranje ribe i plodova mora

Jadranka Frece ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu


Puni tekst: hrvatski pdf 662 Kb

str. 48-51

preuzimanja: 204

citiraj


Sažetak

Izum otkriva formulaciju marinade za konzerviranje ribe i drugih plodova mora koja se temelji na specifičnoj kulturi bakterija mliječne kiseline, soku gorke naranče, salamuri i mješavini začina. Marinada omogućava bolje konzerviranje u odnosu na druge sojeve L. plantarum poznate u stanju tehnike.

Ključne riječi

marinada za konzerviranje ribe; bakterija mliječne kiseline; Lactobacillus plantarum 01

Hrčak ID:

221143

URI

https://hrcak.srce.hr/221143

Datum izdavanja:

16.5.2019.

Posjeta: 708 *