Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

PROBLEMI ISPODPROSJEČNE PROIZVODNOSTI RADA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU: NAČINI ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI

Vesna Borković orcid id orcid.org/0000-0003-0137-4007 ; Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu Dubrovnik


Puni tekst: hrvatski pdf 10.481 Kb

str. 203-216

preuzimanja: 338

citiraj


Sažetak

Budući da se u ugostiteljstvu i turizmu ostvaruje ispodprosječna proizvodnost rada, u članku se istražuju mogućnosti i predlažu načini za poboljšanje uspješnosti. Nastoje se razjasniti konceptualne poteškoće praćenja i primjene programa poboljšanja proizvodnosti rada i ukazati na prednosti korištenja modela prognoziranja kretanja turističke potražnje i fleksibilnog prilagođavanja potrebnog broja radnika promjenama obujma poslovanja.

Ključne riječi

proizvodnost rada; ugostiteljstvo i turizam; standardi rada; predviđanje potražnje

Hrčak ID:

222050

URI

https://hrcak.srce.hr/222050

Datum izdavanja:

11.12.1995.

Posjeta: 946 *