Ekonomska misao i praksa, Vol. 4 No. 2, 1995.
Prethodno priopćenje
PROBLEMI ISPODPROSJEČNE PROIZVODNOSTI RADA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU: NAČINI ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI
Vesna Borković
orcid.org/0000-0003-0137-4007
; Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu Dubrovnik
Sažetak
Budući da se u ugostiteljstvu i turizmu ostvaruje ispodprosječna proizvodnost rada, u članku se istražuju mogućnosti i predlažu načini za poboljšanje uspješnosti. Nastoje se razjasniti konceptualne poteškoće praćenja i primjene programa poboljšanja proizvodnosti rada i ukazati na prednosti korištenja modela prognoziranja kretanja turističke potražnje i fleksibilnog prilagođavanja potrebnog broja radnika promjenama obujma poslovanja.
Ključne riječi
proizvodnost rada; ugostiteljstvo i turizam; standardi rada; predviđanje potražnje
Hrčak ID:
222050
URI
Datum izdavanja:
11.12.1995.
Posjeta: 946 *