hrcak mascot   Srce   HID

Ostalo

Analiza stavova roditelja o zdravoj hrani i prehrani djece

Ružica Brečić   ORCID icon orcid.org/0000-0003-3327-2187 ; Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska
Anđela Morović

Puni tekst: hrvatski, pdf (648 KB) str. 1-22 preuzimanja: 161* citiraj
APA 6th Edition
Brečić, R. i Morović, A. (2019). Analiza stavova roditelja o zdravoj hrani i prehrani djece. EFZG working paper series, (06), 1-22. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/227525
MLA 8th Edition
Brečić, Ružica i Anđela Morović. "Analiza stavova roditelja o zdravoj hrani i prehrani djece." EFZG working paper series, vol. , br. 06, 2019, str. 1-22. https://hrcak.srce.hr/227525. Citirano 12.08.2020.
Chicago 17th Edition
Brečić, Ružica i Anđela Morović. "Analiza stavova roditelja o zdravoj hrani i prehrani djece." EFZG working paper series , br. 06 (2019): 1-22. https://hrcak.srce.hr/227525
Harvard
Brečić, R., i Morović, A. (2019). 'Analiza stavova roditelja o zdravoj hrani i prehrani djece', EFZG working paper series, (06), str. 1-22. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/227525 (Datum pristupa: 12.08.2020.)
Vancouver
Brečić R, Morović A. Analiza stavova roditelja o zdravoj hrani i prehrani djece. EFZG working paper series [Internet]. 2019 [pristupljeno 12.08.2020.];(06):1-22. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/227525
IEEE
R. Brečić i A. Morović, "Analiza stavova roditelja o zdravoj hrani i prehrani djece", EFZG working paper series, vol., br. 06, str. 1-22, 2019. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/227525. [Citirano: 12.08.2020.]

Sažetak
Cilj istraživanja je ispitati stavove roditelja o zdravoj hrani. Za potrebe ovog rada primjenjeno je kvantitativno istraživanje putem anketnog upitnika kojeg je ispunilo 104 roditelja. Provedeno istraživanje je pokazalo da roditelji ne percipiraju zdravu hranu neukusnom, da su svjesni vlastitog zdravlja te pri izboru hrane ne daju prioritet okusu nad zdravljem. Smatraju da djelomično imaju kontrolu nad prehranom svoga djeteta te da uglavnom oni donese odluke o tome što će dijete konzumirati. Doprinos rada se očituje u otkrivanju preferencija roditelja pomoću kojih se može prilagoditi ponuda hrane na tržištu, a sve s ciljem da se usvoji veća konzumacija zdrave hrane i sklonost kupnji namirnica s povoljnim utjecajem na zdravlje obitelji.

Ključne riječi
zdrava i nezdrava hrana; stavovi o zdravoj hrani; roditelji; djeca

Hrčak ID: 227525

URI
https://hrcak.srce.hr/227525

Posjeta: 282 *