Ostalo
Higijena ruku
Svetinka Pažanin
Puni tekst: hrvatski PDF 146 Kb
preuzimanja: 338
citiraj
APA 6th Edition
Pažanin, S. (2008). Higijena ruku. Hrvatski časopis za javno zdravstvo, 4 (13), 0-0. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/297993
MLA 8th Edition
Pažanin, Svetinka. "Higijena ruku." Hrvatski časopis za javno zdravstvo, vol. 4, br. 13, 2008, str. 0-0. https://hrcak.srce.hr/297993. Citirano 03.01.2025.
Chicago 17th Edition
Pažanin, Svetinka. "Higijena ruku." Hrvatski časopis za javno zdravstvo 4, br. 13 (2008): 0-0. https://hrcak.srce.hr/297993
Harvard
Pažanin, S. (2008). 'Higijena ruku', Hrvatski časopis za javno zdravstvo, 4(13), str. 0-0. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/297993 (Datum pristupa: 03.01.2025.)
Vancouver
Pažanin S. Higijena ruku. Hrvatski časopis za javno zdravstvo [Internet]. 2008 [pristupljeno 03.01.2025.];4(13). Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/297993
IEEE
S. Pažanin, "Higijena ruku", Hrvatski časopis za javno zdravstvo, vol.4, br. 13, str. 0-0, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/297993. [Citirano: 03.01.2025.]
Sažetak
Enterobakterije ili crijevne bakterije su normalna mikroflora probavnog sustava u ljudi. Prisutnost bakterija na rukama osoblja indikator je fekalnog zagađenja, tj. nedovljne higijene ruku tijekom rada.čovjek može biti izvor mikroorganizama koji onečišćuju namirnice ili prijenosnik mikroorganizama s različitih mjesta iz svog radnog ili šireg okoliša u namirnice. Posrednim se putem prenose mikroorganizmi iz probavnog sustava i to uglavnom rukama. čovjek onda nepažljivim ponašanjem može te mikroorganizme prenositi dalje, inficirati sebe i druge ili kontaminirati namirnice i okoliš. Tako nastaje začarani krug križanih infekcija i kontaminacija, koje mogu utjecati na ispravnost namirnica i ugroziti zdravlje ljudi.
Ključne riječi
Hrčak ID:
297993
URI
https://hrcak.srce.hr/297993
Datum izdavanja:
25.8.2015.
Posjeta: 619
*