Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

Investicijski projekti s neposrednim ekonomskim učincima za brodarsko poduzeće

Ante Bistričić ; Pomorski fakultet u Rijeci, Sveučilište u Rijeci, Rijeka, Hrvatska
Alen Jugović orcid id orcid.org/0000-0001-5031-4655 ; Pomorski fakultet u Rijeci, Sveučilište u Rijeci, Rijeka, Hrvatska
Jelena Perušić


Puni tekst: hrvatski pdf 163 Kb

str. 209-220

preuzimanja: 841

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 163 Kb

str. 209-220

preuzimanja: 660

citiraj


Sažetak

Sva poduzeća i drugi sustavi, pa tako i brodarska poduzeća koja imaju kvalitetno postavljenu viziju, misiju, strategiju i strateške ciljeve vjeruju u sebe i u svoju budućnost. Vjeruju da će zadovoljiti svoje interno i eksterno okruženje zbog čega su i osnovani. Da bi kvalitetno ostvarili postavljene strateške ciljeve, tj. brzo implementirali strategiju, što je preduvjet opstanka na globalnom tržištu, potrebno je poznavati projektnu problematiku. Stoga se u ovome znanstvenom radu sustavno i koncizno elaborira projektna problematika i to: projekt, vrste projekta, investicijski projekt i njegov vijek, investicijski brodski projekt sa stanovišta investitora brodarskog poduzeća i investicijska odluka.
Posebnu pozornost posvećena je investicijskom brodskom projektu s neposrednim učincima iz razloga što ti projekti u fazi eksploatacije vijeka brodskog projekta ostvaruju prihod, odnosno dobit koja osigurava povrat uloženih sredstava te daljnji rast i razvoj brodarskog poduzeća.

Ključne riječi

projekt; investicijski projekt; brod; brodski projekt; vijek projekta; projektni menadžment

Hrčak ID:

31011

URI

https://hrcak.srce.hr/31011

Datum izdavanja:

18.12.2008.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.932 *