Stručni rad
Reinfekcija pasteriziranog mlijeka
Dimitrije Sabadoš
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb
Sažetak
Jedna od obaveza koja je povjerena konzumnim mljekarama je briga o čuvanju zdravlja i dobroj ishrani mnoštva djece, mnogo obitelji, radionica, tvornica, dapače čitavih gradova. Odgovornost mljekara je, dakle, velika. U mnogim zemljama, o čijem mljekarstvu se može s punim pravom govoriti da je napredno i suvremeno, zakonski propisi o zdravstvenoj zaštiti naroda dopuštaju da se u promet smije stavljati samo pasterizirano mlijeko ili takovo sirovo mlijeko koje je proizvedeno pod specijalnim uvjetima, koji konzumentima garantiraju zdravstvenu sigurnost dotičnog mlijeka.
Ključne riječi
pasterizirano mlijeko; čuvanje mlijeka
Hrčak ID:
50442
URI
Datum izdavanja:
2.12.1952.
Posjeta: 1.166 *