Stručni rad
O proizvodnji aromatiziranih mliječnih napitaka
Branka Mešterović - Bačić
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Sažetak
Pravljenje mliječnih napitaka staro je koliko i dobijanje mlijeka. Još historičar Herodot spominje da je mlijeko sa sokom od divljih trešanja bio omiljen napitak kod starih Skita, pa čak da je bio i dio glavnog obroka. Ipak se tek u skorije vreme mlijeko miješa s najrazličitijim voćem, sokovima i aromatičnim materijama kao što su: sok od malina, pomorandže, limuna, jagode, sa svježim breskvama, kajsijama, ananasom, bananama, grožđem, kupinama, šljivama i jabukama. Mlijeku se dodaju i drugi dodaci kao: čokolada, kava, čaj, kakao, vanilija, badem, rum i druge.
Ključne riječi
aromatizirani mliječni napici; mliječni napitak
Hrčak ID:
65081
URI
Datum izdavanja:
4.4.1958.
Posjeta: 1.286 *