Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Bilološka stabilnost sira i maslaca

Franc Forstnerič ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 461 Kb

str. 241-244

preuzimanja: 451

citiraj


Sažetak

Uvjeti u kojima proizvodimo različite mliječne proizvode, a u prvom redu sir i maslac, dopuštaju ogromne mogućnosti infekcije najrazličitijim mikroorganizmima u svakoj fazi proizvodnje. Gotovo je nevjerojatno da se od mlijeka, biološki tako nepostojane sirovine, mogu izraditi donekle stabilni mliječni proizvodi. Jasno je da je postojanost ili biološka stabilnost sira i maslaca vrlo različita u različitim uvjetima proizvodnje.

Ključne riječi

sir; maslac; stabilnost proizvoda

Hrčak ID:

65300

URI

https://hrcak.srce.hr/65300

Datum izdavanja:

5.11.1958.

Posjeta: 835 *