Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta

Nikola Fatejev ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 434 Kb

str. 128-131

preuzimanja: 1.438

citiraj


Sažetak

Od početka masovne proizvodnje čvrstog jogurta problem racionalnog korištenja prostora za njegovo zrenje i hlađenje zadavao je znatnih poteškoća. Naime, u većini mljekara jogurt se još i sada smješta u teglicama (malim sudovima) ili u bocama u jedan red u plitke basene, u koje se prvo pušta topla voda za zrenje, pa hladna, da se proces zrenja kod poželjnog momenta uspori, a za konačno nisko hlađenje treba da se vadi i iz ovih basena i premješta u hladnjače.

Ključne riječi

jogurt; čvrsti jogurt; proizvodnja jogurta

Hrčak ID:

65395

URI

https://hrcak.srce.hr/65395

Datum izdavanja:

2.6.1960.

Posjeta: 2.034 *