Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Prilog poznavanju smanjenja težine tvrdog ovčjeg sira s područja Ravnih Kotara

Mihail Jelača ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Silvija Miletić


Puni tekst: hrvatski pdf 276 Kb

str. 110-111

preuzimanja: 462

citiraj


Sažetak

Kada su u zadružni podrum za zrenje sira u Zadru dopremljene prve količine mladog, tvrdog ovčjeg sira proizvedenog na području Ravnih Kotara (god. 1957.), pa sira različite starosti, koji je Zadružni poslovni savez u Zadru otkupio na području svoga djelovanja, postali su zanimljivi podaci o smanjenju težine (kaliranju) tog sira u uvjetima, koji vladaju u zadružnom podrumu.

Ključne riječi

sir; ovčji sir; Ravni Kotari

Hrčak ID:

65767

URI

https://hrcak.srce.hr/65767

Datum izdavanja:

2.5.1959.

Posjeta: 1.003 *