Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Prehrambena i higijenska vrijednost svježega kravljeg sira

Bojana Milković ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Božidar Hergešić


Puni tekst: hrvatski pdf 444 Kb

str. 30-34

preuzimanja: 751

citiraj


Sažetak

Svježi kravlji sir je značajan mliječni proizvod u NR Hrvatskoj i dolazi na tržište pod nazivom "svježi meki kravlji sir" ili "svježi domaći sir". Tehnološki proces njegove proizvodnje je vrlo jednostavan. Za proizvodnju jednog sira teškog oko 400-500 g potrebno je ljeti 3-4 litre mlijeka, dok je zimi potrebna nešto manja količina.

Ključne riječi

svježi kravlji sir; prehrambena i higijenska vrijednost

Hrčak ID:

66687

URI

https://hrcak.srce.hr/66687

Datum izdavanja:

2.2.1962.

Posjeta: 1.458 *