Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Mogućnosti ubrzavanja zrenja sireva

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Vera Vujičić ; Institut za prehrambenu industriju, Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 618 Kb

str. 248-252

preuzimanja: 675

citiraj


Sažetak

Zrenje sireva predstavlja vremenski najduži proces u njegovoj proizvodnji. Kod pojedinih sireva on je različit, a najčešće se kreće od dva do šest mjeseci. Dugotrajno zrenje zahtjeva veće investicije za izgradnju prostorija za zrenje kao i znatno veći utrošak materijala i radne snage oko njegove obrade u toku zrenja. Stoga se s ekonomske tačke gledišta postavlja problem ubrzanja toga procesa.

Ključne riječi

sir; zrenje

Hrčak ID:

70171

URI

https://hrcak.srce.hr/70171

Datum izdavanja:

2.11.1963.

Posjeta: 1.250 *