Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Kako organizirati mužnju ovaca da postignemo što bolju kvalitetu mlijeka

Franjo Jardas ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 617 Kb

str. 4-8

preuzimanja: 1.500

citiraj


Sažetak

U narodnoj privredi zauzimaju proizvodi ovčarstva značajno mjesto. Među njima treba istaći mlijeko i njegove proizvode, u prvome redu sir i maslac, odnosno maslo. Danas se računa, da se u NR -Hrvatskoj proizvodi oko 20,000.000 kg ovčjeg mlijeka, koje se razmjerno vrlo malo troši u svježem stanju. Preradbom ovčjeg mlijeka dobiva se tečan i hranjiv proizvod, koji se može dulje vremena čuvati i stoga unovčiti u povoljnim prilikama.

Ključne riječi

ovce; mužnja; kvaliteta mlijeka

Hrčak ID:

76309

URI

https://hrcak.srce.hr/76309

Datum izdavanja:

2.1.1954.

Posjeta: 2.262 *