Izvorni znanstveni članak
Utjecaj kiselosti miijeka na senzorska svojstva ementalskog sira
Lj. Jakelj
Klara Pfeifer
; Veterinarski fakultet, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Sažetak
Istraživan je utjecaj stupnja kiselosti mlijeka na tijek izrade, zrenje i senzorska svojstva ementalskog- sira u mljekari "Mlekopromet" Ljutomer, tijekom 1990. godine. Rezultati istraživanja ukazuju na izravan utjecaj potencijalne kiselosti na kakvoću ementalskog sira, pa se prema tomu pokazatelju mlijeka može pretpostaviti koje će se kvalitetne kategorije sira proizvesti ali uz uvjet pravilno provedenog procesa proizvodnje.
Ključne riječi
sir ementalac; proizvodnja; utjecaj stupnja kiselosti mlijeka; proizvodnja; zrenje; senzorska svojstva
Hrčak ID:
95373
URI
Datum izdavanja:
10.4.1993.
Posjeta: 1.423 *