Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Nalaz Penicillium camemberti Thom u edamskom siru i njegova toksičnost

Marija Škrinjar ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 730 Kb

str. 11-16

preuzimanja: 484

citiraj


Sažetak

U ovom radu ispitana je zastupljenost Penicillium camemberti kao kontaminenta u edamskom siru tokom zrenja i skladištenja, kao i u uzorcima sira uzetim iz prodajne mreže. U nastavku rada, u ogledima izvedenim na embrionima pilića, ispitana je toksičnost odabranih sojeva P. camemberti.

Ključne riječi

sir; edamac; Penicillium camemberti Thom; toksičnost

Hrčak ID:

95968

URI

https://hrcak.srce.hr/95968

Datum izdavanja:

7.1.1985.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.314 *