Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Primarna struktura kazeina

Dragojlo Obradović ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija


Puni tekst: hrvatski pdf 1.238 Kb

str. 148-156

preuzimanja: 2.350

citiraj


Sažetak

Kemija proteina mlijeka je relativno mlada nauka i zahvaljujući teoretskim dostignućima kao i intenzivnom eksperimentalnom radu, može se očekivati dalji napredak u mljekarskoj industriji. Neosporno je, da je istraživanje proteina veoma kompleksno, zbog veličine i strukture molekula, njihove stabilnosti u većini otopina, kao i sposobnosti da se kemijski veoma lako mijenjaju ili razgrađuju u toku izoliranja i definiranja.

Ključne riječi

kazein; primarna struktura

Hrčak ID:

96859

URI

https://hrcak.srce.hr/96859

Datum izdavanja:

2.7.1975.

Posjeta: 2.935 *