hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Kvaliteta sladoleda i njegov značaj u ishrani

Simo Parijez ; Ujedinjena poljoprivreda, promet i industrija - Sarajevo

Puni tekst: hrvatski, pdf (731 KB) str. 156-160 preuzimanja: 481* citiraj
APA 6th Edition
Parijez, S. (1975). Kvaliteta sladoleda i njegov značaj u ishrani. Mljekarstvo, 25 (7), 156-160. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96860
MLA 8th Edition
Parijez, Simo. "Kvaliteta sladoleda i njegov značaj u ishrani." Mljekarstvo, vol. 25, br. 7, 1975, str. 156-160. https://hrcak.srce.hr/96860. Citirano 23.06.2021.
Chicago 17th Edition
Parijez, Simo. "Kvaliteta sladoleda i njegov značaj u ishrani." Mljekarstvo 25, br. 7 (1975): 156-160. https://hrcak.srce.hr/96860
Harvard
Parijez, S. (1975). 'Kvaliteta sladoleda i njegov značaj u ishrani', Mljekarstvo, 25(7), str. 156-160. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96860 (Datum pristupa: 23.06.2021.)
Vancouver
Parijez S. Kvaliteta sladoleda i njegov značaj u ishrani. Mljekarstvo [Internet]. 1975 [pristupljeno 23.06.2021.];25(7):156-160. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96860
IEEE
S. Parijez, "Kvaliteta sladoleda i njegov značaj u ishrani", Mljekarstvo, vol.25, br. 7, str. 156-160, 1975. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96860. [Citirano: 23.06.2021.]

Sažetak
Sladoled je visokokalorična i lako probavljiva hrana, čija je proizvodnja novijeg datuma, pa se njegovom kvalitetu poklanja sve veća pažnja u nauci i praksi. Inače, sladoled je smrznuti mliječni proizvod, koji se sastoji od mliječne masti, bjelančevina, ugljičnih hidrata, stabilizatora, aroma, voća i drugih aditiva koji ovom proizvodu daju osobine kvalitete i vrste. Prema važećem Pravilniku o kvalitetu mlijeka i proizvoda od mlijeka, odnosno zavisno od sadržaja masti, šećera, voća i ukupne suhe tvari, kod nas je sladoled klasificiran u tri osnovne grupe i to: mliječni, krem i voćni sladoled.

Ključne riječi
sladoled; kvaliteta; značaj u ishrani

Hrčak ID: 96860

URI
https://hrcak.srce.hr/96860

[engleski]

Posjeta: 824 *