Stručni rad
Piruvat kao novi kriterij bakteriološke analize mlijeka
Darko Škrinjar
; Dukat d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb
Sažetak
Uslijed strukturnih promjena u mljekarskoj privredi došlo je i do promjene u sabiranju i prijevozu mlijeka. Vrijeme od proizvodnje mlijeka do dobivanja gotovog proizvoda povećalo se. Primjenjuje se jedno i dvodnevno sakupljanje i doprema mlijeka što produžava vrijeme skladištenja sirovog mlijeka kod proizvođača na sabiralištu, a krajem tjedna i praznicima i u prijemnim tankovima mljekare. Zbog toga, a u cilju da se održi kvaliteta sirovog mlijeka, kod proizvođača, na sabiralištima kao i na prijemnom odjelu mljekare treba mlijeko nisko hladiti. To dovodi do problema analize mlijeka pomoću reduktazne probe
Ključne riječi
mlijeko; bakteriološka analiza; piruvat
Hrčak ID:
97108
URI
Datum izdavanja:
1.9.1980.
Posjeta: 1.968 *