Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Varijacije količina mlijeka utrošenih za proizvodnju kilograma svježeg sira ementalca

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Mihajlo Hadrović


Puni tekst: hrvatski pdf 712 Kb

str. 26-30

preuzimanja: 454

citiraj


Sažetak

Ekonomski se rezultati sirarske proizvodnje mogu ocjenjivati i na temelju podataka o količinama mlijeka utrošenim za proizvodnju kilograma sira. Varijacije količina mlijeka utrošenih za proizvodnju kilograma svježeg sira ementalca, odnosno varijacije količina tog sira proizvedenih iz 100 litara mlijeka pripremljenog za sirenje, određivali smo od srpnja (VII) 1969. do ožujka (III) 1970. u mljekari na području Moslavine, koja je dnevno prerađivala u ementalac oko 5.300 ili oko 10.500 litara mlijeka.

Ključne riječi

mlijeko; ementalski sir

Hrčak ID:

97149

URI

https://hrcak.srce.hr/97149

Datum izdavanja:

2.2.1974.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.018 *