Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Prilog izučavanju tehnologije bijenog sira autohtonog proizvoda SR Makedonije

Natalija Kapac-Parkačeva ; Zemjodelsko-šumarski fakultet, Skopje
Tihomir Čižbanovski


Puni tekst: hrvatski pdf 945 Kb

str. 30-37

preuzimanja: 890

citiraj


Sažetak

Za razliku od ostalih krajeva naše zemlje, izrada sireva u SR Makedoniji još uvijek je bazirana na preradi ovčjega mlijeka. Ovakvu mogućnost pružaju povoljne geografsko-klimatske prilike koje doprinose da sve do danas u brdsko-planinskim krajevima ovca predstavlja jedino "muzno blago" kako seoskih domaćinstava, tako i u državnom sektoru.

Ključne riječi

sir; bijeni sir; SR Makedonije

Hrčak ID:

97150

URI

https://hrcak.srce.hr/97150

Datum izdavanja:

2.2.1974.

Posjeta: 1.420 *