Izvorni znanstveni članak
Pasterizirano mlijeko - kolebanja količina suhe tvari bez masti i bjelančevina
Silvija Miletić
; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Sažetak
Srednje vrijednosti količina suhe tvari bez masti i bjelančevina ukupno 1.434 uzorka pasteriziranog mlijeka zagrebačkog tržišta u razdoblju od početka 1974. do kraja 1983. godine kolebale su od 7,69 do 8,47 (suha tvar bez masti), te od 2,71 do 3,17 (bjelančevine) posto. Razlike srednjih vrijednosti između pojedinih mjeseci bile su većinom etatistički opravdane u slučaju količina bjelančevina, a većinom statistički ne-signifikantne ako se radilo o količinama suhe tvari bez masti uzoraka mlijeka.
Ključne riječi
pasterizirano mlijeko; suha tvar bez masti; bjelančevine
Hrčak ID:
99911
URI
Datum izdavanja:
1.7.1984.
Posjeta: 1.129 *