hrcak mascot   Srce   HID

Acta mathematica Spalatensia. Series didactica

Oznaka časopisa u Hrčku

 
 
Status u Hrčku: aktivan
ISSN 2623-6125 (Tisak)
ISSN 2623-5803 (Online)
https://doi.org/10.32817/amssd
Kontakt: Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu
Ruđera Boškovića 33
Split
Email:
Url: http://amas.pmfst.unist.hr/
Izdavač: Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu
  Ruđera Boškovića 33, Split

Acta mathematica Spalatensia. Series didactica, je specijalizirani stručno-metodički časopis koji izlazi u izdanju Odjela za matematiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu i Splitskog matematičkog društva.


Acta mathematica Spalatensia. Series didactica je stručno-metodički časopis namijenjen širokoj matematičkoj populaciji i to u prvom redu učiteljima i nastavnicima matematike u osnovnim i srednjim školama, kao i studentima matematike, sveučilišnim profesorima i nastavnicima odnosno svima koji se na bilo koji način bave matematikom a imaju afinitete za popularne teme iz različitih grana matematike.

Budući se radovi objavljaju na hrvatskom (iznimno engleskom) jeziku, časopis je prvenstveno namijenjen matematičarima s hrvatskog govornog područja.

Sadržajno, kao što mu i samo ime sugerira (Splitski matematički spisi posvećeni nastavi i metodici matematike) časopis pokriva različite teme iz metodike nastave matematike kao i iz nastavničke prakse: drugačiji pristupi nekoj nastavnoj cjelini, zanimljivi matematički zadatci, prijedlozi za unapređenje nastave matematike, osvrti, kritike i komparacije obrazovnih sustava. Također, časopis se bavi i popularnim matematičkim temama iz elementarne matematike ali i iz drugih matematičkih grana, te različitim matematičkim zanimljivostima.

Osnovna uređivačka zamisao je da ovaj časopis bude zanimljiv za čitanje i poticajan za objavljivanje matematičarima svih profila. Upravo kako bi što veći broj matematičara sudjelovao svojim prilozima i radovima u uređenju svakog broja, autorske članke je dopušteno slati u različitim formama: klasičan stručni rad, esej (kratak osvrt na neku temu, nastavni sat ili zadatak s iznošenjem promišljanja autora), vijest (informacije o aktualnim događanjima), crtice (osvrt s osobnim zapažanjima na određene događaje), životopis značajnih domaćih ili inozemnih matematičara, sažetak sa znanstvenog ili stručnog skupa, recenzija (kritički prikaz knjige). Recenzija svakog ponuđenog rada osigurava visoku matematičko-metodičko-stručnu razinu objavljenih radova.

Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, jednostruka, svi radovi, jednostruko slijepa

Prva godina izlaženja: 2018

Učestalost izlaženja (godišnje): 1

Područja pokrivanja: Matematika;

Uključen u Hrčak: 12. 6. 2018.

Prava korištenja: Acta mathematica Spalatensia. Series didactica je časopis u otvorenom pristupu. Sadržaj časopisa u cjelosti je besplatno dostupan. Korisnici smiju kopirati i distribuirati materijal te mijenjati, preoblikovati ili prerađivati materijal sve dok citiraju izvornik na odgovarajući način.

Arhiva

2020  
  Vol. 3   No. 3
2019  
  Vol. 2   No. 2
2018  
  Vol. 1   No. 1
Posjeta: 17.228 *