Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 15.10.2021.
  • Objavljen na Hrčku: 22.10.2021.

Sadržaj

Puni tekst

Pregled biološke aktivnosti Inka oraha (Plukenetia volubilis Linneo) i njegove primjene u očuvanju zdravlja (str. 253-266)

Denny M. Cárdenas, Lyz Jenny Gómez Rave, Javier Andrés Soto
Pregledni rad


Dry Fermented Sausages with Total Replacement of Fat by Extra Virgin Olive Oil Emulsion and Indigenous Lactic Acid Bacteria (str. 267-281)

Taxiarchoula Magra, Nikolaos Soultos, Chrysostomos Dovas, Ekaterini Papavergou, Thomai Lazou, Ilias Apostolakos, Georgia Dimitreli, Ioannis Ambrosiadis
Izvorni znanstveni članak


Formulation of Novel Liqueurs from Juice Industry Waste: Consumer Acceptance, Phenolic Profile and Preliminary Monitoring of Antioxidant Activity and Colour Changes During Storage (str. 282-294)

Marija Petrović, Sonja Veljović, Nikola Tomić, Snežana Zlatanović, Tomislav Tosti, Predrag Vukosavljević, Stanislava Gorjanović
Izvorni znanstveni članak


Povećan udjel γ-aminomaslačne kiseline u smeđoj riži proklijaloj u membranskom reaktoru (str. 295-305)

Azis Boing Sitanggang, Michael Joshua, Hadi Munarko, Feri Kusnandar, Slamet Budijanto
Izvorni znanstveni članak


Optimiranje proizvodnje β-fruktofuranozidaze s pomoću gljivice Aspergillus carbonarius iz poljoprivrednog otpada i primjena tog enzima u proizvodnji invertnog šećera (str. 306-313)

Ryhára Dias Batista, Fernanda Guimarães Melo, Claudia Cristina Auler do Amaral Santos, Fabrício Coutinho de Paula-Elias, Rafael Firmani Perna, Michelle Cunha Abreu Xavier, Sergio Andres Villalba Morales, Alex Fernando de Almeida
Kratko priopćenje


Ima li opravdanja za proaktivan pristup kontroli bakterije Legionella u okolišu? (str. 314-324)

Daniela Glažar Ivče, Dobrica Rončević, Marina Šantić, Arijana Cenov, Dijana Tomić Linšak, Vladimir Mićović, Dražen Lušić, Marin Glad, Davor Ljubas, Darija Vukić Lušić
Izvorni znanstveni članak


Izolacija, biokemijske značajke i identifikacija termotolerantnih i celulolitičkih bakterija Paenibacillus lactis i Bacillus licheniformis (str. 325-336)

Krzysztof Makowski, Martyna Leszczewicz, Natalia Broncel, Lidia Lipińska-Zubrycka, Adrian Głębski, Piotr Komorowski, Bogdan Walkowiak
Izvorni znanstveni članak


Fizikalno-kemijska svojstva i aktivnost kompozitnih jestivih gelova od želatine obogaćene lizozimom i polifenolima iz zelenog čaja (str. 337-348)

Derya Boyacı, Pelin Barış Kavur, Sukru Gulec, Ahmet Yemenicioğlu
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj ekstrakta cvijeta trnine na homeostazu glukoze u normoglikemijskom i aloksanom induciranom hiperglikemijskom C57BL/6 mišu (str. 349-359)

Irena Crnić, Tajana Frančić, Petar Dragičević, Vedran Balta, Verica Dragović-Uzelac, Domagoj Đikić, Irena Landeka Jurčević
Izvorni znanstveni članak


In vitro antioksidacijska, citotoksična i antidijabetička aktivnost hidrolizata proteina iz Reevesove barske kornjače (Chinemys reevesii) (str. 360-375)

Md. Serajul Islam, Wang Hongxin, Habtamu Admassu, Amer Ali Mahdi, Ma Chaoyang, Fu An Wei
Izvorni znanstveni članak


Određivanje masenog udjela sorbata i benzoata u senfu, kečapu i umaku od rajčica pomoću kapilarne elektroforeze za manje od minute (str. 376-384)

Lais Morilla Pereira, Fabiana Della Betta, Siluana Katia Tischer Seraglio, Mayara Schulz, Priscila Nehring, Luciano Valdemiro Gonzaga, Roseane Fett, Ana Carolina Oliveira Costa
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 3.000 *