Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 30.06.2022.
  • Objavljen na Hrčku: 15.07.2022.

Sadržaj

Puni tekst

Povezanost koncentracija vitamina D, B9 i B12 s pojavom dijabetesa/predijabetesa i hipertenzije te sastavom mikrobiote usne šupljine pretilih žena iz Hrvatske (str. 135-144)

Ana Huđek Turković, Martina Matovinović, Kristina Žuna, Lucija Škara, Snježana Kazazić, Višnja Bačun-Družina, Ksenija Durgo
Izvorni znanstveni članak


Nanočestice zeina s galnom kiselinom, stabilizirane pomoću polietilen-glikola (str. 145-154)

Heliton Augusto Wiggers, Margani Taise Fin, Najeh Maissar Khalil, Rubiana Mara Mainardes
Izvorni znanstveni članak


Određivanje hranjivih, fizikalno-kemijskih i strukturnih svojstava ploda biljke Mauritia flexuosa i njezinih nusproizvoda u svrhu biotehnološkog razvoja održivih proizvoda (str. 155-165)

Joilane Alves Pereira-Freire, Jailane de Souza Aquino, Ana Regina Nascimento Campos, Vicente Galber Freitas Viana, Joaquim Soares da Costa Júnior, Jurandy do Nascimento Silva, Arkellau Kenned Silva Moura, Antônia Maria das Graças Lopes Citó, Regilda Saraiva dos Reis Moreira-Araújo, Karoline de Macêdo Gonçalves Frota, Stella Regina Arcanjo Medeiros, Paulo Michel Pinheiro Ferreira
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj UV-C zračenja na trajnost svježe rezanog krumpira i njegova senzorna svojstva nakon termičke obrade (str. 166-177)

Zdenka Pelaić, Zrinka Čošić, Maja Repajić, Sandra Pedisić, Zoran Zorić, Mario Ščetar, Kata Galić, Branka Levaj
Izvorni znanstveni članak


Usporedba tradicionalnih i industrijskih kobasica Baranjskog kulena i kulenove seke opsežnim proteomskim, peptidomskim i metabolomskim tehnikama (str. 178-191)

Valerija Šimunec, Rea Bertoša, Anita Šporec, Igor Lukić, Diana Nejašmić, Marija Lovrić, Ivana Dodig, Nada Vahčić, Ana Butorac
Prethodno priopćenje


Applicability of Saccharomyces cerevisiae Strains for the Production of Fruit Wines Using Cocoa Honey Complemented with Cocoa Pulp (str. 192-201)

Bárbara Teodora Andrade Koelher, Soraya Maria Moreira de Souza, Andréa Miura da Costa, Elizama Aguiar-Oliveira
Izvorni znanstveni članak


Matična mliječ i trans-10-hidroksi-2-decenska kiselina inhibiraju migraciju i invaziju stanica kolorektalnog karcinoma (str. 213-224)

Milena M. Jovanović, Dragana S. Šeklić, Jelena D. Rakobradović, Nevena S. Planojević, Nenad L. Vuković, Milena D. Vukić, Snežana D. Marković
Izvorni znanstveni članak


Pročišćavanje i karakterizacija nove izvanstanične haloproteaze Vpr izolirane iz soja bakterije Bacillus licheniformis KB111 (str. 225-236)

Tita Foophow, Duangjai Sittipol, Neeranuch Rukying, Weerachon Phoohinkong, Nujarin Jongruja
Izvorni znanstveni članak


Mikroinkapsulacija ekstrakta lista maslačka (Taraxacum officinale L.) primjenom sušenja raspršivanjem (str. 237-252)

Arijana Martinić, Ana Kalušević, Steva Lević, Viktor Nedović, Aleksandra Vojvodić Cebin, Sven Karlović, Igor Špoljarić, Gordan Mršić, Krunoslav Žižek, Draženka Komes
Izvorni znanstveni članak


Primjena rekonstituiranog praha sirutke i mikrobne transglutaminaze u proizvodnji ayrana, tradicionalnog turskog tekućeg jogurta (str. 253-265)

Ceren Akal, Celalettin Koçak, Nazlı Kanca, Barbaros Özer
Izvorni znanstveni članak


Usporedba hranidbenog i funkcionalnog potencijala sirupa od rogača sa sirupima od datulja i javora (str. 266-278)

Imad Toufeili, Marwa Itani, Mona Zeidan, Osama Al Yamani, Samer Kharroubi
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 9.757 *