Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 31.01.2023.
  • Objavljen na Hrčku: 04.02.2023.

Sadržaj

Puni tekst

Odabir proizvođača inulinaze koji ne luče mikotoksine iz skupine crnih aspergila za uporabu u preradi hrane (str. 421-433)

Sanja Stojanović, Jelena Stepanović, Bojana Špirović Trifunović, Nataša Duduk, Biljana Dojnov, Bojan Duduk, Zoran Vujčić
Izvorni znanstveni članak


Determination of Curcuminoids, Piperine, Boswellic Acids and Andrographolides in Food and Dietary Supplements by HPLC (str. 434-448)

Edvin Brusač, Mario-Livio Jeličić, Biljana Nigović, Daniela Amidžić Klarić, Ana Mornar
Izvorni znanstveni članak


Mikrokapsule sirutke i permeata sirutke dobivene sušenjem raspršivanjem kao sredstvo zaštite ulja chia sjemenki od oksidacijskog oštećenja (str. 449-457)

Marcos Aurélio Dahlem Júnior, Wendell Dall Agnol, Natália Neitzke, Adriani Cristina Felipe dos-Santos, Vanessa Mendonça Esquerdo, Daniel Neutzling Lehn, Luiz Antonio de Almeida Pinto, Claucia Fernanda Volken de Souza
Izvorni znanstveni članak


Povećanje antioksidacijske aktivnosti ekstrakata dobivenih iz otpada od hrane pomoću β-glukozidaze (str. 458-468)

Farahnaz Karami, Mohammad Ghorbani, Alireza Sadeghi Mahoonak, Alireza Pourhossein, Ahmad Bagheri, Reza Khodarahmi
Prethodno priopćenje


Polisaharidi iz gljive Sparassis latifolia ublažavaju štetan utjecaj prehrane s velikim udjelom masnoća i kolesterola na crijeva miševa (str. 469-487)

Xin Wei, Yuan Gao, Feier Cheng, Shaojun Yun, Mingchang Chang, Jinling Cao, Yanfen Cheng, Cuiping Feng
Izvorni znanstveni članak


Nutritivna, funkcionalna i senzorska svojstva bezglutenskih krekera pripremljenih od brašna slanutka i uljne pogače tikve golice (str. 488-498)

Jelena Tomić, Dubravka Škrobot, Ljiljana Popović, Tamara Dapčević-Hadnađev, Jelena Čakarević, Nikola Maravić, Miroslav Hadnađev
Izvorni znanstveni članak


Kolorimetrijski indikator od filter papira s dva bojila za određivanje svježine ribe u stvarnom vremenu (str. 499-508)

Bambang Kuswandi, Faridatul Hasanah, Dwi Koko Pratoko, Nia Kristiningrum
Izvorni znanstveni članak


Ispitivanje fenolnog profila i antioksidacijskog učinka meda od metvice (Mentha spp.) (str. 509-519)

Tomislav Pavlešić, Sanja Poljak, Dijana Mišetić Ostojić, Ivana Lučin, Christian A. Reynolds, Daniela Kalafatovic, Lara Saftić Martinović
Izvorni znanstveni članak


Fizikalna, kemijska i senzorska karakterizacija svježe rezanog i prženog krumpira s prevlakama od hidrokoloida i biljnih ekstrakta (str. 520-532)

Mia Kurek, Maja Repajić, Mario Ščetar, Lea Radošević, Sandra Pedisić, Zdenka Pelaić, Branka Levaj, Kata Galić
Izvorni znanstveni članak


Kemijski sastav i biološka aktivnost eteričnog ulja i ekstrakta sjemenki visokog dragoljuba (Tropaeolum majus L. var. altum) (str. 533-542)

Ivana Vrca, Dina Ramić, Željana Fredotović, Sonja Smole Možina, Ivica Blažević, Tea Bilušić
Prethodno priopćenje


Utjecaj kratkotrajne mikronizacije na strukturna i toplinska svojstva vlakana šećerne repe i inulina (str. 543-555)

Miljana Djordjević, Rita Ambrus, Nikola Maravić, Senka Vidović, Dragana Šoronja-Simović, Jovana Petrović, Zita Šereš
Izvorni znanstveni članak


Primjena višeenzimskih sustava iz kvasaca za poboljšanje ekstrakcije pigmenata, tehnoloških parametara i antioksidacijske aktivnosti vina (str. 556-570)

Sara Jaquelina Longhi, María Carolina Martín, María Gabriela Merín, Vilma Inés Morata de Ambrosini
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 15.426 *