Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 30.09.2023.
  • Objavljen na Hrčku: 14.11.2023.

Sadržaj

Puni tekst

Ispitivanje tehnoloških i senzornih svojstava mafina pripremljenih s chia sjemenkama i liofiliziranim prahom breskve (str. 273-282)

Dasha Mihaylova, Aneta Popova, Zhivka Goranova, Pavlina Doykina, Bogdan Goranov
Izvorni znanstveni članak


1-Metilciklopropen ublažava oštećenja mahuna tijekom skladištenja pri niskim temperaturama povećanjem učinka antioksidacijskog sustava stanične zaštite (str. 283-293)

Na Lv, Cai-Ping Wang, Hong-Tao Zhou, Chang-Jie Guo, Hao-Yan Zhang, Da-Yong Ren
Izvorni znanstveni članak


Uklanjanje histamina iz ribljeg umaka s pomoću bakterije Staphylococcus debuckii sp. izolirane iz fermentirane ribe (str. 294-301)

Natthakan Rungraeng, Kazuhisa Ohtaguchi, Teerin Chysirichote
Izvorni znanstveni članak


Učinak ultrazvučne i hidrotermalne obrade na probavljivost i antioksidacijska svojstva integralnog pšeničnog brašna s različitim udjelom amiloze (str. 302-311)

Valentina Nikolić, Slađana Žilić, Marijana Simić, Vesna Kandić, Primož Titan
Prethodno priopćenje


Moguća primjena biološki aktivnih spojeva iz artičoke (str. 312-327)

Thais Feiden, Eunice Valduga, Jamile Zeni, Juliana Steffens
Pregledni rad


Utjecaj fermentacije, autoklaviranja i obrade fitazom na antioksidacijska svojstva i kakvoću keksa od tefa (str. 328-338)

İrem Karaçoban, Nermin Bilgiçli, Elif Yaver
Izvorni znanstveni članak


Razvoj i usporedba alternativnih metoda pročišćavanja adalimumaba izravno iz suspenzije stanične kulture (str. 339-349)

Dorottya Vaskó, Júlia Domján, Bence Szűcs, László Bakk, Péter Hajdinák, György Marosi, Zsombor K. Nagy, Edit Hirsch, Csaba Fehér
Izvorni znanstveni članak


Effects of Partial Replacement of Sugar with Fig Syrup on the Survival of Bacillus coagulans and the Physicochemical Properties of Probiotic Ice Cream (str. 350-356)

Reza Janipour, Seyed Shahram Shekarforoush, Samira Ghorbani, Hamid Reza Gheisari
Izvorni znanstveni članak


Tehnike minimalne obrade za proizvodnju i čuvanje hrane prilagođene individualnim potrebama (str. 357-377)

Daniel Berdejo, Diego García-Gonzalo, Nadia Oulahal, Rositsa Denkova-Kostova, Vesela Shopska, Georgi Kostov, Pascal Degraeve, Rafael Pagan
Pregledni rad


Optimiranje sastava bademovog napitka obogaćenog ekstraktima mirte, lovora i komorača, kao zamjene za mlijeko (str. 378-388)

Sandra Balbino, Daniela Cvitković, Hanna Skendrović, Verica Dragović-Uzelac
Izvorni znanstveni članak


Effects of Soluble Dietary Fibre on Exercise Performance and Perception of Fatigue in Young Basketball Players (str. 389-401)

Edin Hadžić, Antonio Starcevic, Tomislav Rupčić, Jurica Zucko, Toni Čvrljak, Ira Renko, Damir Knjaz, Dario Novak
Prethodno priopćenje


Aktivnost zgrušavanja mlijeka i primarna proteoliza liofiliziranog ekstrakta cvijeta artičoke (Cynara scolymus L.) (str. 402-409)

Valentina Crosetti, Agustín Sola, Gabriela Grigioni, María José Torres
Izvorni znanstveni članak


Afterword (str. 410-411)

Peter Raspor, Sonja Smole Možina, Irena Vovk
Uvodnik


Posjeta: 3.135 *