Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 27.12.2023.
  • Objavljen na Hrčku: 05.01.2024.

Sadržaj

Puni tekst

A Note from Guest Editors (str. 416-417)

Draženka Komes, Ivana Rumora Samarin
Uvodnik


Evaluation of the Probiotic Properties of Lacticaseibacillus casei 431® Isolated from Food for Special Medical Purposes§ (str. 418-429)

Andreja Leboš Pavunc, Lenkica Penava, Nina Čuljak, Martina Banić, Jasna Novak, Katarina Butorac, Marijana Ceilinger, Jelena Miličević, Danijela Čukelj, Jagoda Šušković, Blaženka Kos
Izvorni znanstveni članak


Transformacija problematičnog vinskog otpada u vrijedan supstrat za proizvodnju pekarskog kvasca i čvrstog biogoriva: princip kružnog gospodarstva (str. 430-438)

Josipa Lisičar Vukušić, Thomas Millenautzki, Leon Reichert, Abdechafik Mokhlis Saaid, Lothar Müller, Leonardo Clavijo, Jendrik Hof, Marek Mösche, Stéphan Barbe
Izvorni znanstveni članak


Proizvodnja ksilanaze fermentacijom na čvrstoj podlozi za ekstrakciju ksilooligosaharida iz sojinih ljuskica (str. 439-450)

Nataša Šekuljica, Sonja Jakovetić Tanasković, Jelena Mijalković, Milica Simović, Neda Pavlović, Nikola Đorđević, Alina Culetu, Ivana Gazikalović, Nevena Luković, Jelena Bakrač, Zorica Knežević-Jugović
Izvorni znanstveni članak


Kako povećati nutritivnu kakvoću koprive kontroliranom ishranom (str. 451-464)

Mia Dujmović, Nevena Opačić, Sanja Radman, Sanja Fabek Uher, Lepomir Čoga, Marko Petek, Sandra Voća, Jana Šic Žlabur
Izvorni znanstveni članak


Chemical Characterization and Antioxidant Potential of the Rowan (Sorbus aucuparia L.) Fruits from Alpine-Dinaric Region of Croatia§ (str. 465-474)

Antonija Sulimanec, Karla Kragić, Ankica Sekovanić, Jasna Jurasović, Ines Panjkota Krbavčić, Nada Vahčić, Antonio Vidaković, Igor Poljak, Ivana Rumora Samarin
Izvorni znanstveni članak


Ukupni antioksidacijski potencijal, sastav ukupnih fenola i citotoksični učinak tetivike (Smilax excelsa L.) i kavkaske boražine (Trachystemon orientalis) na stanice tumora mozga (str. 475-484)

Diaa Al Yassine, Nourhane El Massri, Gunnur Demircan, Gulay Bulut, Demet Akin, Zeynep Tacer-Caba
Prethodno priopćenje


Polifenolni sastav, antioksidacijska i antiproliferativna aktivnost jestivih i nejestivih dijelova pitomog i divljeg nara (Punica granatum L.) (str. 485-493)

Mirjana Milošević, Jelena Vulić, Zoran Kukrić, Biljana Lazić, Dragana Četojević-Simin, Jasna Čanadanović-Brunet
Prethodno priopćenje


Utjecaj optimiranja postupka proizvodnje bakterijske nanoceluloze na rast kulture i koncentraciju biološki aktivnih spojeva (str. 494-504)

Nicole Folmann Lima, Giselle Maria Maciel, Isabela de Andrade Arruda Fernandes, Charles Windson Isidoro Haminiuk
Izvorni znanstveni članak


The Impact of Nutrition on the Onset, Course of Disease and Quality of Life of Patients with Laryngopharyngeal Reflux (str. 505-513)

Tin Prpić, Melita Peček Prpić, Tihana Mendeš, Anamarija Šestak, Andrijana Včeva
Izvorni znanstveni članak


Moguća uloga izoflavona u uklanjanju nepoželjnog okusa soje, te ključna uloga IFS2 u akumulaciji izoflavona u sjemenkama soje (str. 514-522)

Sandeep Kumar, Sagar Banerjee, Amandeep Kaur, Minnu Sasi, Sweta Kumari, Archana Sachdev, Anil Dahuja
Izvorni znanstveni članak


Ekstrakcija proteina iz toplinski stabilnih nemasnih rižinih mekinja fermentacijom heterofermentativnih mikroorganizama na čvrstoj podlozi pomoću tradicionalnih azijskih startera (str. 523-535)

Ugyen Ugyen, Raintong Singanusong, Mahattanee Phinyo, Phanupong Changtor, Sirilux Chaijamrus, Tipawan Thongsook
Izvorni znanstveni članak


Optimiranje postupka obrade nektara graviole (Annona muricata) toplinom i ultrazvukom, te usporedba fizikalno-kemijskih svojstava i biološke raspoloživosti antioksidansa in vitro optimiranog nektara s pasteriziranim uzorkom (str. 536-548)

Quinatzin Yadira Zafra-Rojas, José Luis Jiménez-Hernández, Enrique Javier Olloqui, Nelly del Socorro Cruz-Cansino, Ernesto Alanís-García, Esther Ramírez-Moreno, José Alberto Ariza-Ortega, Juan Carlos Moreno-Seceña
Izvorni znanstveni članak


Acknowledgement (str. 549-550)


Zahvala


Posjeta: 2.844 *