Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Sociologija i prostor : časopis za istraživanje prostornoga i sociokulturnog razvoja

logo Sociologija i prostor : časopis za istraživanje prostornoga i sociokulturnog razvoja

SOCIOLOGIJA I PROSTOR – četveromjesečnik za istraživanje prostornoga i sociokulturnog razvoja objavljuje samo znanstvene radove iz sociologije prostora (urbane i ruralne sociologije) i srodnih znanstvenih područja koja proučavaju selo, grad, prostor (urbanizma, arhitekture, socijalne geografije, demografije, urbane ekonomije, urbane antropologije, socijalne ekologije, urbane ekologije i dr.). Časopis kontinuirano izlazi od 1963. godine pod naslovom SOCIOLOGIJA SELA (UDK: 316.334.55:30; ISSN: 0038-0326) do 2007. godine kada s brojem 175 (1), godina 45. mijenja naziv u SOCIOLOGIJA I PROSTOR. Radovi objavljeni u časopisu SOCIOLOGIJA I PROSTOR referiraju se u sljedećim međunarodnim sekundarnim publikacijama: SCOPUS, SocINDEX (EBSCO), CSA SOCIOLOGICAL ABSTRACTS, CSA WORLDWIDE POLITICAL SCIENCE ABSTRACTS, CSA SOCIAL SERVICES ABSTRACT (SELECTIVE). Od 2009. časopis Sociologija i prostor uvršten je u bibliografsku i citatnu bazu SCOPUS.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, svi radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1963.
  • Učestalost izlaženja: 3
  • Područja pokrivanja: Etnologija i antropologija, Demografija, Sociologija, Ekonomija, Društvene znanosti, Arhitektura i urbanizam
  • Uključen u Hrčak: 17.10.2007.
  • Prava korištenja: Podnošenje rukopisa podrazumijeva prijenos prava na objavljivanje, na zaštitu autorstva, te dozvole ili uskrate njegovog reproduciranja, u cijelosti ili u dijelovima, isključivo na Institut za društvena istraživanja u Zagrebu. Cjeloviti tekstovi časopisa SOCIOLOGIJA I PROSTOR besplatno se smiju koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača. Godišnja pretplata iznosi 39 € (cijena jednog primjerka je 14 €). Pretplate i uplatu slati na adresu: Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Amruševa 11/II., 10000 Zagreb, Hrvatska. Matični broj: 3205118. Žiro račun kod Zagrebačke banke, Zagreb, broj 2360000-1101349645 s naznakom: za časopis SOCIOLOGIJA I PROSTOR. Naknada za zračni prijevoz posebno se naplaćuje.
Arhiva

Posjeta: 2.525.845 *