Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj dodanog mliječnog praha i kulture na neka svojstva jogurta

Ivanka Babić ; Tehnološki fakultet, Zagreb
Ante Petričić


Puni tekst: hrvatski pdf 536 Kb

str. 83-89

preuzimanja: 536

citiraj


Sažetak

Jogurt se po svojoj prehrambenoj i dijetetskoj vrijednosti može ubrojiti među najvrednije mliječne proizvode. Njegova antibiotička svojstva, koja su u posljednje vrijeme sve više predmet istraživanja stručnjaka (Konz-Bernett (1958), Wodsak (1959), Danon, Zekov, Kozareva (1960), Rašić i Mitić (1963), Nikolov (1964/65) i drugi daju mu posebno značenje.

Ključne riječi

jogurt; svojstva; mliječni prah

Hrčak ID:

66931

URI

https://hrcak.srce.hr/66931

Datum izdavanja:

2.4.1966.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.391 *