Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

O mogućnostima utjecaja na reološke osobine maslaca

J. Vasić ; Institut za mlekarstvo Jugoslavije, Novi Beograd


Puni tekst: hrvatski pdf 611 Kb

str. 229-234

preuzimanja: 660

citiraj


Sažetak

Sve masne materije koje se koriste za ljudsku ishranu mogu da se podijele u dvije grupe, na ulja i masti. Iako jasna granica između tih grupa nije definirana, može se reći da su ulja tečna, a masti čvrste na sobnoj temperaturi. Međutim, dok se ulja mogu svrstati u grupu fluida s velikim viskozitetom, masti se ponašaju sasvim drukčije od elastičnih čvrstih tijela, pa su stoga i kvalificirane kao plastične masti

Ključne riječi

maslac; reološke osobine

Hrčak ID:

67194

URI

https://hrcak.srce.hr/67194

Datum izdavanja:

1.10.1967.

Posjeta: 1.183 *