Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Utjecaj silaže na kvalitetu mlijeka i njegovu sposobnost za preradu u polutvrde sireve

Franc Forstnerič ; Mlekarski šolski center, Kranj


Puni tekst: hrvatski pdf 402 Kb

str. 151-154

preuzimanja: 552

citiraj


Sažetak

Poznato je, da silazna krma štetno utječe na mnoge vrste sireva,koji su osjetljivi na maslačnokiselo vrenje. Mljekarski pogoni nerado primaju "silažno mlijeko" za proizvodnju sira, čak ga izbjegavaju, odnosno prerađuju ga u takve prerađevine gdje maslačnokiselo vrenje ne počinja štete. Takvo rješenje je izlaz u nuždi, dok sam problem ne rješava.

Ključne riječi

sir; polutvrdi sir; kvaliteta mlijeka; silaža

Hrčak ID:

70040

URI

https://hrcak.srce.hr/70040

Datum izdavanja:

1.7.1963.

Posjeta: 1.136 *