Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Karakteristike kvalitete naših topljenih sireva

Matej Markeš ; Zagrebačka mljekara, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 375 Kb

str. 25-28

preuzimanja: 501

citiraj


Sažetak

Proizvodnja topljenih sireva u Jugoslaviji tokom god. 1963. ocijenjena je na neko 1300 tona, što je za dva i po puta više od proizvodnje u god. 1959. Topljene sireve proizvodi - što stalno, što povremeno - dvadesetak proizvođača. Među ovima ima i takovih koji proizvode manje od 5 tona godišnje. Četiri najveća proizvođača (Zdenka, Sombor, Belje i Zagreb) proizvode 80-85 % od ukupne proizvodnje.

Ključne riječi

sir; topljeni sir; kvaliteta sira

Hrčak ID:

70332

URI

https://hrcak.srce.hr/70332

Datum izdavanja:

2.2.1964.

Posjeta: 1.026 *