Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Mikroflora u procesu proizvodnje i zrenja tvrdog ovčjeg sira

Silvija Miletić ; Poljoprivredni fakultet, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 343 Kb

str. 50-53

preuzimanja: 569

citiraj


Sažetak

Ulogu mikroflore u procesu proizvodnje i zrenja sira slikovito predočava jedna od klasičnih definicija prema kojoj je sir "kultura mikroorganizama". Aktivnosti mikroflore i njenih enzimatskih sistema nastaju promjene sastojaka mlijeka i sirnog zrna i uspostavljaju se fizički i kemijski uvjeti u kojima će se odvijati kompleksna pojava zrenja sira. Svi faktori što utječu na procese proizvodnje i zrenja određuju i kvalitetu zrelog sira

Ključne riječi

sir; ovčji sir; tvrdi sir; mikroflora

Hrčak ID:

70861

URI

https://hrcak.srce.hr/70861

Datum izdavanja:

3.3.1970.

Posjeta: 966 *