Skoči na glavni sadržaj

Izlaganje sa skupa

Onečišćenje hrane i poljoprivrednih proizvoda u Mađarskoj

Judit Sohár
János Domoki


Puni tekst: engleski pdf 71 Kb

str. 163-167

preuzimanja: 1.412

citiraj


Sažetak

Autori u ovome kratkom pregledu opisuju kemijsko onečišćenje hrane u Mađarskoj. Nakon prikaza zakonske regulative autori daju popis ustanova koje u Mađarskoj nadziru i prate onečišćenje hrane. Članak navodi najvažnija onečišćivala hrane u toj zemlji te stvarne razine nekih od njih. Autori na kraju naglašavaju da je potrebno sjediniti sustav praćenja na državnoj razini.

Ključne riječi

mikotoksini; organoklorovi spojevi; ostaci pesticida; PAU; PCB; teški metali

Hrčak ID:

532

URI

https://hrcak.srce.hr/532

Datum izdavanja:

27.4.2001.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.813 *