Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

O sirištu, sirilima i usirivanju

Srećko Šabec ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 348 Kb

str. 154-156

preuzimanja: 936

citiraj


Sažetak

Kao što smo već u prvom članku naveli, dolaze u promet dvije vrste tvorničkog sirila: sirišni ekstrakt i sirišni prah. Sirišne tablete su poseban oblik koncentriranog praha i preporučuju se za upotrebu u toplim krajevima, jer su veoma otporne na vanjske utjecaje. Sirišni ekstrakt je bistra sirišna tekućina, slabo žuto-smeđe boje i ima specifičan miris sirišta.

Ključne riječi

mlijeko; sirenje; sirište; sirila; usirivanje

Hrčak ID:

76165

URI

https://hrcak.srce.hr/76165

Datum izdavanja:

1.7.1953.

Posjeta: 1.324 *