Stručni rad
Pasterizacija i neutralizacija pavlake
Jovan Đorđević
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Sažetak
Prilikom proizvodnje maslaca još uvijek postoje propusti, koji dovode do znatno slabijeg kvaliteta proizvoda, do znatnih gubitaka u toku izrade i, što je najgore, oni mogu utjecati negativno na zdravlje potrošača. Jedan od najvećih propusta sastoji se u tome što se još i danas u nekim mljekarama proizvodi maslac iz nepasterizirane pavlake. Međutim, skoro u svim mljekarama koje se bave proizvodnjom maslaca, postoje ili se mogu lako ostvariti uvjeti za pasterizaciju pavlake, jer se za ovu svrhu upotrebljavaju isti aparati, kao i za pasterizaciju mlijeka.
Ključne riječi
pavlaka; pasterizacija; neutralizacija
Hrčak ID:
77130
URI
Datum izdavanja:
2.3.1954.
Posjeta: 1.921 *